Dåligt.

Jag vet, jag vet. det har varit usel uppdatering. Är så stressad just nu så ja.. men jag ville berätta för er att jag har en Spotify-lista med de band & artister som kommer till SiESTA! Jag har inte med alla band, utan bara de jag tycker är bäst, men ni får iallafall en glimt av festivalen på det sättet :)
.
Tryck HÄR
.
/ Julia

The next big thing!

Jag är med i en tävling som heter The next big thing. Där tävlar man som band/artist eller musikälskare. Kika in på thenextbigthing.se för att veta mer.
.
Imorgon drar en ny tävling igång på sidan & jag behöver ert stöd! Lyssna på mina låtar som jag sjunger & låten California someday är egenskriven. Tryck HÄR för att komma till min profil & tryck på låtarna till höger för att lyssna! Tack så mycket!
.
HTTP://THENEXTBIGTHING.SE/JULIANILSSON
/ Julia

En av mina favoriter just nu

Låten är bättre om man inte tittar på videon, förlåt herr sångare men du låter mycket snyggare än vad du är. :(
.
DELTA SPIRIT - People c'mon

/ Julia

Bästa låtarna av Gaga's nya skiva

ENLIGT MIG.

Jag tänkte berätta vilka låtar jag gillar mest på Lady Gaga's skiva Born This way.
.
Marry the nightJudas tycker jag är allra bäst, tycker jag nu iallafall. Government hooker tycker jag är väldigt bra också & Sheisse är bra också.
.
Eftersom jag redan har lagt upp Judas här förrut så lägger jag upp Marry the night, Government hooker & Sheisse här.
Jag tycker inte att det är så jättebra i sista låten när hon sjunger tyska men det är coolt på något sätt ändå..
/ Julia

Mika - I see you

När jag tidigare idag tittade på Gossip girl hörde jag Mikas låt I see you & tyckte direkt att den var underbar.
.
MIKA - I see you
/ Julia

Lady Gaga Live

Här är en video när Lady Gaga sjunger Born this way live:
/ Julia

Tagga Siesta!

Jag ska jobba som funktionär på Siesta!festivalen om jag inte redan har berättat detta. Awesome eller vad? Gratis mat, gratis BILJETT & bo på funktionärscamping + se alla grymma band & artister! Jag ser mest fram emot att höra mitt favoritband The Kooks så just nu sitter jag i solen & lyssnar på min spotify-lista med deras låtar.
.
THE KOOKS - Walk away
/ Julia

Veckans repeat

Veckans repeat har jag glömt att lägga upp på några veckor nu. Först trodde jag att det inte hade gått en vecka så jag la inte upp något på grund av det, & sen har jag inte haft någon låt som jag lyssnat på hela tiden som jag inte redan har lagt upp i bloggen. Men nu har jag två låtar & de är i samma klipp så det blir ju perfekt.
.
Jag berättade ju om Lady Gaga's HBO special osv. Här är del ett av det. Det är lite filmer osv innan allt börjar & mellan allt, ändå har de klippt bort massa.
.
Den första låten börjar runt 1.48 & den andra runt 4.40, det är mestadels den andra låten jag vill ha med i inlägget. Den andra låten finns ingen studioinspelning på av vad jag har letat iallafall & den är inte då heller med i något album, men jag har den på hjärnan hela tiden.
-
LADY GAGA - Dance in the dark & LADY GAGA - Glitter and grease
-
  • http://youtu.be/jP5nXElgaGI

(Inbäddningen av videon var avstängd & jag vet ingen annanstans jag ska hitta denna video)

Bild från newbeyonce.com

/ Julia

Tove Styrke

Tove Styrke lägger varje vecka upp olika "copies" & igår kom copy 7. Jag vet inte riktigt vad meningen med dem är, men för er som är stora fan av Tove kanske ni tycker det är roligt att titta på!
.
/ Julia

The kooks live

Igår spelade mitt favoritband The Kooks i Liverpool. Här är en video från det. Det är inte världens bästa kvalité men ändå.
.
THE KOOKS - Sofa song
/ Julia

En talang!

Maddi Jane följer jag på Youtube, hon är tolv år eller något sånt tror jag, är inte säker. Hon är verkligen jätteduktig & lägger upp olika covers på sin kanal. Lyssna på hennes cover av Adele's låt Rolling in the deep här:
.
MADDI JANE - Rolling in the deep
/ Julia

Lady Gaga pre-listening party

Åh.. jag kan säga att jag är mer än ledsen just nu. Var med i en tävling på en sida som heter Tunigo.com. man vann biljetter till Lady Gaga's pre-listening party på Pure i Stockholm. Fick nyss reda på att jag vunnit två biljetter, men att jag inte kommer kunna åka dit eftersom jag bor 6 timmar ifrån Stockholm. & anledningen att jag inte kan åka är för att det är imorgon. (Idag) Om bara 20 timmar så jag blir verkligen ledsen att behöva stanna hemma från det när man väl vinner i en tävling man vill vinna. Lady Gaga kommer inte att uppträda där, men det är ändå en ära att kunna åka på något sånt. FAN! x2000 alltså, jag vill verkligen. Varför bor man i småland!!?!?!
/ En arg & ledsen Julia

Beyonce's nya musikvideo

Nu har Beyonce's musikvideo till låten Run the world (girls) lagts upp på Youtube så titta på den här!
.
BEYONCE - Run the world (girls)
/ Julia

Dålig uppdatering

Hej! Idag har det inte varit mycket uppdatering. Jag har jobbat & kom hem vid sjutiden då jag var tvungen att laga mat & sedan satte jag mig vid pianot & försökte skriva lite. Det gick väl sådär. Fick några rader iallafall.
.
Egentligen kanske jag inte ska berätta i denna bloggen vad jag gör om dagarna men vill förklara varför jag inte har uppdaterat.
.
När tiden runnit iväg till tio är det dags för big brother & sen är den elva & då är det massa annat. Imorgon är jag ledig så ska försöka lägga upp lite mer inlägg då, roligare också.
.
Ha det kanon!
/ Julia

Lady Gaga's album

Nu finns Lady Gaga's album Born this way uppe på Spotify. (Har inte tid att skriva mer, men ville bara berätta)

HBO Lady Gaga Madison square garden (monster ball tour)

Ikväll har jag tittat på HBO's någonting med Lady Gaga's konsert i New york, madison square garden. Så himla bra & mäktigt. Älskar att hon säger så kloka saker jämnt. Hade varit grymt att se henne live. verkligen. Jag är jättetrött nu så jag kan inte riktigt skriva, men det bästa hon sa under konserten var definitivt:
.
"Even if the whole world turns their back at you,
you always have yourself."
.
Se konserten. Den gick på svt 1 härromdan. (tror det var svt 1) Den borde visas igen. Det var verkligen värt att lägga 2 timmar av min kväll på den.
Bild från Coverlandia.net
/ Julia

Asgo låt

Den här låten är så jävla go & bara nicka med till. Refrängen är cover av artisten Tweet. I musikvideon är Lindsay Lohan även med. Lite annorlunda musikvideo måste jag säga. Om ni inte tycker att musikvideon är vettig så kan ni ju ta upp en ny flik & bara lyssna på låten, för den är ju bra :)
.
THEOPHILUS LONDON - Oops
/ Julia

Kenza & Tyra sjunger

Kenza ska ju tydligen satsa på sångkarriär har jag hört, så tänkte att ni ville höra vad de sände i sin webbshow i oktober tror jag det var. De sjunger Darins låt microphone.
.
/ Julia

I need some sleep

Den här låten tycker jag egentligen är mest en vaggvisa på något sätt, men den är så fin så man gillar den på något sätt. Låten är med i Shrek 2 tror jag det var, & den gav en sån effekt att man blev helt.. vet inte!
.
EELS - I need some sleep
/ Julia

Ny låt av Lady Gaga!

Nu har Lady Gaga släppt sin senaste låt HairiTunes. Jag tycker att låten är kanonbra, men inte det bästa hon gjort. Men jag gillar att det senaste hon släppt inte varit så likt det tidigare. Ännu har inte musikvideo kommit, men en bild finns med iallafall så varsågod & titta!
.
LADY GAGA - Hair
p.s Det blir rätt mycket Gaga i bloggen, men eftersom hon är den som är mest aktiv just nu så blir det så.
/ Julia

Bästa partylåtarna - enligt mig

De flesta på våra fester lyssnar på typisk festmusik. T ex Black eyed peas låt I gotta feeling. Det tycker jag personligen inte är roligt & jag kan inte dansa till det. Jag tycker mer om när det är lite elgitarr som öser & så man kan svänga med i musiken. Det kan gärna vara "datorljud" men inte på ett dåligt sätt. Haha, det lät inte bra.

THE VIRGINS - Teen lovers
.
Denna låten brukar jag alltid sätta igång, men eftersom ingen annan vet vad det är för låt så tycker de att den är tråkig & det verkar bara vara jag som tycker om den.. Här är även en länk till en annan version, som kanske kan finnas mer passande till fest. (spotify) The Virgins – Teen Lovers - The Shoes feat. Sky Ferreira

MANDO DIAO - Long before Rock'n'roll
.
Den här låten får tala för sig själv, jag tycker bara att den är för härlig!

FRANZ FERDINAND - Take me out
.
Denna låt har ett sånt härligt gung som man bara måste dansa med till.

PANJABI MC - Mundian to bach ke
.
Den här låten är mest med i detta inlägg för den för alla till dansgolvet. Alla blir sugna på att dansa och jag minns jätteväl när det bara var jag & en kompis som dansade & alla satt i sofforna & glodde, när jag satte på låten reste sig alla & folk från andra rum kom & hängde med. Det tycker jag är skitkalas!

Just nu kan jag inte tänka fram mer låtar, känner mig lite stressad. Jag lägger upp mer låtar när jag kommer på!
/ Julia

Ackord!

Nu tänkte jag börja lägga ut lite ackord till låtar. Det hade jag själv tyckt varit kul. Det hade varit bra om ni hade berättat vilka låtar ni vill att jag ska publicera, men nu tänkte jag börja med en låt jag tycker är fin.
.
THE KOOKS - Hat full of love (Hatful of love)


Intro: G
C
I've got a hatful of love for you,
G
So why are you waiting so long,
C
Oh my love for you babe,
G
Is going so strong,
D Em C
Oh honey please, don't shed no tears,
G
As long as I'm here,
C
I've got a hatful of love for you,
G
So why are you waiting so long,
C
Oh my love for you,
G
Well it is going so strong,
D Em C
But oh honey please, don't shed no tears,
G
As long as I'm here,
C
Oh and I care for you,
G
So why are you waiting so long,
C
You carry on like Mary Lou,
                        G                       
But why is it taking so long?
D Em C
But oh honey please, don't shed no tears,
G
As long as I'm here,
D Em C
But oh honey please, don't shed no tears,
G
As long as I'm here.

/ Julia

Rolig musikvideo

Sitter lite smått & tittar på mtv samtidigt som jag surfar (haha). Hörde då en lite annorlunda låt & ser en annorlunda musikvideo. Tycker den var väldigt härlig & rolig.
.
WILEY - Numbers in action
/ Julia

Lady Gaga's kommande album

Omslagen till Lady Gaga's kommande album Born this way har hon publicerat på Facebook. Såhär ser de ut:
Den understa bilden är specialutgåvan. Kan inte mer än längta tills albumet kommer på spotify! :)
/ Julia

All for Sara [all for you] LIVE

Här sjunger Armand Mirpour låten All for Sara live. Jag hittade inte studioinspelningen av låten på youtube så då får denna duga, den var bra också. Låten är med på skivan I AM A VOLCANO EP, som även finns på spotify. Låten I am a volcano är även med på den, som är väldigt bra men jag tycker All for Sara är snäppet bättre. Om ni vill höra studioversionen kan ni lyssna på spotify.
.
ARMAND MIRPOUR - All for Sara [all for you]
/ Julia

Got to find a way to get next to you

DANTE - Next to you
Eftersom denna låten är så fin publicerar jag även lyriken, med det menar jag texten.
.
Girl I’m looking every day, no matter
What the people say because I got to
Got to find a way to get next to you
You’re my dream come true and that’s why I can’t give up on you
And I’ve got to
Got to find a way to get next to you
People say I never get next to your heart
Cause you been hurt so many times you, only break my heart
And sometimes girl you make me feel so small
It makes me wonder is there any love in your heart at all
Oh, Girl I’m looking every day, no matter
What the people say because I got to
Got to find a way to get next to you
Oh girl, you’re my dream come true and that’s why
I can’t give up on you, And I’ve got to
Got to find a way to get next to you
Even though you ignore me
every time I come around
Even tell your folks to tell me, that you somewhere at the time
And sometimes girl, when I call you on your telephone
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com
You clame your busy
and I know you just want to be left alone
Girl im looking every day, no matter
What the people say because I got to
Gonna find a way to get next to you
Oh girl, you’re my dream come true and that’s why
I can’t give up on you, and I’ve got to
Got to find a way to get next to you
The way she treats me
More and more I keep coming around, yeah
Because I believe that one day, I got a way to get your resistance down
Oh, Girl I’m looking every day, no matter
What the people say because I got to
Gonna find a way to get next to you
Oh girl, you’re my dream come true and that’s why
I can’t give up on you
And I’ve got to
Got to find a way to get next to you
Ooooooh giiiirl
Got to find a way to get next to you
You’re my dream come true and that’s why I can’t give up on you
And I’ve got to
Got to find a way to get next to you

People say I never get next to your heart
Cause you been hurt so many times you, only break my heart
And sometimes girl you make me feel so small
It makes me wonder is there any love in your heart at all

Oh, Girl I’m looking every day, no matter
What the people say because I got to
Got to find a way to get next to you
Oh girl, you’re my dream come true and that’s why
I can’t give up on you, And I’ve got to
Got to find a way to get next to you

Even though you ignore me
every time I come around
Even tell your folks to tell me, that you somewhere at the time
And sometimes girl, when I call you on your telephone
You clame your busy
and I know you just want to be left alone

Girl im looking every day, no matter
What the people say because I got to
Gonna find a way to get next to you
Oh girl, you’re my dream come true and that’s why
I can’t give up on you, and I’ve got to
Got to find a way to get next to you

The way she treats me
More and more I keep coming around, yeah
Because I believe that one day, I got a way to get your resistance down

Oh, Girl I’m looking every day, no matter
What the people say because I got to
Gonna find a way to get next to you
Oh girl, you’re my dream come true and that’s why
I can’t give up on you
And I’ve got to
Got to find a way to get next to you

Oh girl I’m looking every day, no matter
What the people say because I got to
Gonna find a way to get next to you
Oh girl, you’re my dream come true and that’s why
I can’t give up on you
And I’ve got to
Got to find a way to get next to you


Låten är en singel 2011 & förmodligen är den väldigt ny då jag hade svårheter att hitta den (typ)
.
/ Julia

Eurovision song contest

Igår satt jag bänkad framför tv:n med Agnes, Maya & Ebba & vi kan jag säga, var GALNA! Vi blev så jävulskt glada när vi ledde & sen sa vi: jaja, vi kan åtminstone komma tvåa! Så kommer vi trea. (Visst, det är skitbra) Nu struntar vi i det.

på första plats kom Azerbaijan med låten Running scared
På andra plats kom Italien med låten Madness of love
På tredje plats kom då Sverige med låten popular. Lyssna på låten här.
Lyssna på vad Eric & Fredrik Kempe säger om tredje platsen här:
.
På fjärde plats kom Ukraina
På femte plats kom Danmark
sjätte plats Bosnien
sjunde plats Grekland
åttonde Irland
nionde Georgien
tionde Tyskland.

Jag tycker att Irlands bidrag var det allra bästa i år. Deras låt hette Lipstick & framfördes av John & Edward - Jedward.
Nu blev det väldigt mycket videor, så jag hoppas det gottgör att jag inte publicerade något igår.
/ Julia

Something good

Jävligt bra låt. jävligt bra låt. Two door cinema club kommer till emmaboda-festivalen för de som vill veta, så åk dit, det lär jag förmodligen göra! Låten är en singel 2011, men albumet Tourist history kom 2010 som låten är med på.
.
TWO DOOR CINEMA CLUB - Something good can work
lägger låten i pop för tycker den är mer poppig än rockig
/ Julia

Glasvegas

GLASVEGAS - The world is yours
Låten är med i bandets senaste platta från 2011 som heter Euphoric///Heartbreak\\\. ursäkta röd text, kopierade namnet på albumet så får inte bort det haha

/ Julia

Adele sjunger live

Adele är en väldigt begåvad sångerska som har en helt fantastisk röst. Jag var bara tvungen att lägga upp videon där hon sjunger den underbara låten Someone like you.
.
ADELE - Someone like you
Om du vill lyssna på studioversionen, lyssna på:
/ Julia

Lady Gaga preview

I Lady Gaga's kommande album finns en låt som heter You and I. Här är låten live, tror jag, låter som det iallafall. Det är en bra låt tycker jag & ser fram emot att höra den i studioinspelning.
.
LADY GAGA - You and I
Haley Reinhart (Deltagare i American idol 2011) sjöng låten i American Idol. Såhär låter studioinspelningen på hennes version:
/ Julia

olika sorters info om esc

Jag vill först berätta hur jäkla lik jag tycker Frankrikes artist Amaury Vassilli är väldigt lik Simon i Big brother.
Jaja, nu till en konstig information som inte är så rolig men måste berätta är att förra årets vinnare Lena, från tyskland tävlar i år igen. Väldigt konstigt enligt min åsikt.
PS!! Ni som inte tittade på semifinalen i eurovision song contest idag, Sverige gick vidare.
Alla bilder har jag tagit från google.
/ Julia

Steady as she goes

En bra låt jag bara känner för att lyssna på & dela med mig av!
.
THE RACOTEURS - Steady, as she goes

/ Julia

Teaser på Beyonce's kommande musikvideo

Jag la för några dagar sedan upp Beyonce's singel Run the world (girls) Nu har det kommit en teaser till musikvideon. Se den här.
.
BEYONCE - Run the world (girls)
/ Julia

Tove Styrke Live

I brist på fantasi lägger jag nu ut en video där Tove sjunger låten High and low. Tycker nog (nog) att den låten är hennes bästa. Låten är med i hennes album Tove Styrke som kom 2010.
.
TOVE STYRKE - High and low
/ Julia

Min spotifylista!

Hej kära vänner & fiender! Jag tänkte att ni kanske vill veta vad jag lyssnar på mest för musik. Det är indie & liknande som är mest aktuellt & jag har en lista med låtar som jag lyssnar på i shuffle och har igång hela dagarna. Jag tröttnar aldrig & om jag tröttnar på en låt så raderar jag den från listan. Nya låtar tillkommer titt som tätt men jag har placerat dem i artist & bandordning så om man vill se i tilläggsordning så får man trycka på knappen "Added"
.
Hoppas ni gillar min lista. Jag har även andra listor som jag inte använder fullt så mycket som denna, kanske kan lägga upp dem någon gång senare.
.
Tryck HÄR för att ta dig till min lista.
/ Julia

One of my favourites now

Arctic monkeys är ett band jag lyssnar väldigt mycket på & tycker är väldigt bra. Min favoritlåt med dem just nu är låten Perhaps vampires is a bit strong but... Låten är med i albumet Whatever people say i am, that's what i'm not som kom 2006. (Ja jag lyssnar gärna på lite äldre musik.)
.
ARCTIC MONKEYS - Perhaps vampires is a bit strong but...
Bildkälla: Google
/ Julia

Rihanna's nya musikvideo

Nu har musikvideon till Rihanna's låt California king bed kommit ut på youtube genom hennes VEVO-kanal.
Låten är med i albumet Loud som släpptes 2010. Den låten blev genast min favorit i albumet som jag lyssnade flitigt på.
.
RIHANNA - California king bed
/ Julia

Lady Gaga's nya låt

Lady Gaga har nu en ännu en ny låt som heter The edge of glory. Jag gillar att den inte är så himla lik alla andra. Jag har tyckt att bad romance har varit snarlik poker face & judas snarlik bad romance.
.
LADY GAGA - The edge of glory
Det är ingen video, men tänkte lägga upp en bild på Lady Gaga & då kan jag likaväl behålla helbild.
/ Julia

Spotify Premium!

Nu har jag äntligen Spotify Premium & behöver inte snåla med mina timmar & låtar att lyssna på. Jag lyssnar nämligen gärna på samma lista om & om med shuffle så känner mig mer än lättad när jag kan lyssna för fullt utan att vara rädd att tiden & antalet spelningar på låt ska ta slut.
.
Jag funderar på att skaffa mig en iPhone & då är ju det perfekt om jag ska ha Spotify i den. Andra plus är ju självklart att jag slipper reklam & kan använda offline-tjänsten. Kan vara användbart på fester i sommar som är utomhus osv.
.
Vill du också skaffa Spotify Premium? Klicka här!
Bildkälla: gaj-it.com

/ Julia

Lady Gaga with Dada Life

Jag tänkte att eftersom jag har nämt båda i rubriken tidigare i bloggen kunde jag lägga upp Lady Gaga's låt Born this way som Dada life har remixat. Jag tycker att det är en cool remix men kommer nog inte lyssna så mycket på låten.
.
LADY GAGA - Born this way (DADA LIFE remix)
Även bilder på gaga i videon så tyckte jag kunde ha kvar hela bilden.
.
ps. lägger låten i techno osv-kategorin eftersom det är mestadels dunkadunka än sång. Om jag hade vetat hur man använder flera kategorier samtidigt hade jag lagt den i pop också.
/ Julia

Far & dotter sjunger

Den här covern visade min syster för mig för någon månad sen, eller några kanske. Det är en pappa & hans dotter som sjunger
EDWARD AND THE MAGNETIC ZEROS - Home
tillsammans. Så himla söt video att jag bara var tvungen att lägga upp den.
.
Här är även originalet:
/ Julia

Ingen sommar utan Reggae

Den bästa reggaelåten jag vet är denna av Jah cure. Jag har ingen aning om någonting om den, bara att den är för jävla bra!
.
JAH CURE - What will it take
/ Julia

En vacker sång

Det här är en låt som jag har lyssnat många gånger till och bara njutit av pianospelet & sångarens härliga röst. Allt är så perfekt.. Den är så berörande trots att jag inte riktigt fattar vad den handlar om.
Låten är med i albumet This desert life.
.
COUNTING CROWS - Colorblind
/ Julia

Beyonce's senaste singel

Beyonce's senaste singel Run the world (girls) är enligt mig väldigt olik från hennes övriga låtar. Den är lite konstigt på ett bra sätt.
.
BEYONCE - Run the world (girls)
Hennes VEVO-kanal la upp låten på youtube den 29:e april 2011, så relativt ny är den än.
/ Julia

Lykke Li's nya musikvideo

Lykke Li's VEVO-kanal la igår upp musikvideon till hennes låt Sadness is a blessing. Låten är även med i albumet Wounded rhymes som kom 2011. Medverkar i videon gör även Stellan Skarsgård som är känd från bland annat Pirates of the Caribbean, Arn & Mamma mia.
.
LYKKE LI - Sadness is a blessing
/ Julia

Lady Gagas nya musikvideo

I tisdags publicerades musikvideon till Lady Gaga's senaste singel Judas på hennes VEVO kanal. Här är videon:
.
LADY GAGA - Judas
/ Julia

Bruno Mars

Jag är inget vidare stort fan av Bruno Mars men vissa låtar han har är bra. Den här låten föll jag för när jag såg den otroligt roliga videon & texten är ju kalasskön! Lyssna själva!
.
BRUNO MARS - The lazy song
Det har förresten blivit rätt mycket inlägg idag, men har jag mycket att dela med mig av & berätta ser jag ingen anledning att inte göra det! :D
/ Julia

Maskinen

Maskinen tycker jag är väldigt bra, man kan liksom sitta med slutna ögon och nicka i takt med musiken & bara känna sig in i musiken. Det är en härlig känsla. Den här låten är inte ny, men den finns inte på Spotify iallafall.
.
MASKINEN FT. PROMOE - Slut för alltid
/ Julia

Dada Life

Jag har planer på att åka till Siesta! festivalen & därför hört talas om Dada Life som kommer dit. Älskar sån musik, när man är på bra humör eller när man känner för det men kan inte sitta & lyssna i flera timmar. Men den här låten är go när man känner sig lite loj & sådär.
.
DADA LIFE - Unleash the fucking Dada
/ Julia

Panic! At the disco

Panic! At the disco's senaste singel The ballad of Mona Lisa som även är en av låtarna i albumet Vices & Virtues ligger etta på mest spelade av deras låtar på Spotify just nu.
.
Jag vet inte hur pass ny den är, men singeln & albumet kom upp 2011 iallafall, så då anser jag att det är relativt nytt. Personligen tycker jag inte direkt att låten är så jättebra, men den är ju inte dålig.
.
PANIC! AT THE DISCO - The ballad of Mona Lisa
/ Julia

Phantom Planet

Phantom Planet är mest kända för sin låt California som är jingel i the O.C.
Men den här låten tycker jag är ännu bättre och ännu goare, California har spelats i många år nu & kanske blivit lite uttjatad? hm.. kanske det!
.
PHANTOM PLANET - Do the panic

Jag ska försöka att inte bara lägga upp Indieliknande musik, men det blir lätt så när det är vad man lyssnar på.
p.s rolig musikvideo haha
/ Julia

Cage The Elephant

Jag tittade nyss på Top 11 @ 11 på MTV & hörde den här låten. Bara för jäkla bra enligt min åsikt. Den kommer lyssnas mycket på!
.
CAGE THE ELEPHANT - Shake me down


/ Julia

Kings of leon

Igår la Kings of leon's VEVO-kanal upp en låt som heter Back Down South. Låten är med i albumet Come Around Sundown som kom 2010. Jag tycker att låten är väldigt mysig och sångaren har en så härlig röst!
.
KINGS OF LEON - Back Down South
Jag lägger denna låten i kategorin Country, då jag tycker att den passar till den titeln istället för rock som de kanske mest representerar.
/ Julia

Ansiktet

Herbert Munkhammar (Även känd som Afasi & medlem i Maskinen)har startat en duo med Erik Emanuel Nordström & de har döpt sig till Ansiktet. Deras första singel heter X & finns på spotify. Personligen tycker jag inte låten är speciellt bra, men tyckte jag kunde berätta om den ändå.
.
ANSIKTET - X
/ Julia

Veckans repeat

Veckans repeat denna vecka får bli THE BRAVERY - Believe.
En för mig underbar låt. Kan spela den om och om hela dagarna. (Får nog sluta med det snart så jag inte tjatar ut låten)
.
Jag hörde låten i Gossip girl, där jag hittade den. Låten är med i albumet The Sun And The Moon (2007)
.
Favoritdel i låten: (nästan slutet)
That I am just nothing
Now it's just what I've become
What am I waiting for?
It's already done
/ Julia

Hjärtligt välkommen!

Jag har länge funderat på att starta en blogg som bara handlar om musik och det som kretsar kring musik, men har aldrig gjort så tyckte det var på tiden att göra det nu. Här kommer jag lägga upp musik som jag tycker är bra eller fin (De flesta genrer & sorter)
.
Jag tänkte börja med att berätta att jag lyssnar mest på Indie/Rock & sådant, så det kommer förmodligen bli mycket sånt. Jag spelar gitarr, sjunger & har kunnat spela piano. Kan fortfarande lite halvt läsa noter men det går inte flytande som förr.
.
Jag ska försöka lägga upp så mycket ny musik jag kan, men det kan hända att den inte är splitter ny när jag lägger upp den, men att jag nyss fått reda på den. Hoppas ni ska trivas här i musikens värld!
/ Julia

RSS 2.0